Veel gestelde vragen
Home > airfreight > Industrieën > Live animal logistics > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Mag ik mijn huisdier verdoven voor de reis?

Nee, dierenartsen hebben uitgezocht dat een verdoving van een huisdier voor de luchtreis fataal kan zijn.
Uit praktijk ervaring blijkt dat eigenaren denken dat ze hun dieren wel kunnen verdoven voor de vliegreis. DOE DIT NOOIT! De combinatie van de vlieghoogte en de verdovende middelen kan leiden tot een lage bloeddruk van de dieren, hierdoor zullen de dieren afkoelen. Dit is levensgevaarlijk en kan leiden tot een dodelijke afloop!

Is het mogelijk dat er tijdens de reis medicijnen worden toegediend?

Nee, dieren reizen in een aparte ruimte onderin in het vliegtuig waar tijdens het vliegen niemand bij kan. Wel kunnen wij een paar uur voor vertrek medicijnen toedienen en is het op tussenstations vaak wel mogelijk om de nodige medicijnen te laten toe dienen. Vraag uw dierenarts of het problemen geeft om uw dier te versturen met het vliegtuig.

Zijn er speciale documenten nodig om huisdieren te versturen?

Ja, maar dat hangt af van de bestemming, verschillende landen hanteren een quarantaine procedure, er is vaak een importvergunning nodig, de dieren moeten parasieten behandelingen hebben gehad en soms zijn ook document legalisaties bij de staatsdierenarts noodzakelijk. Neem gerust contact op onze medewerkers, zij kunnen u informeren/advies geven over de invoereisen van het land van bestemming.

Kan ik mijn huisdieren eten en drinken geven voor de reis?

In verband met misselijkheid tijdens de reis, is het aan te raden om de dieren 24 uur van te voren licht verteerbaar voedsel te geven en 12 uur van te voren geen voedsel meer te geven. Water mag altijd gegeven worden.

Moet ik een speciale kennel aanschaffen voor de reis? En zo ja waar kan ik deze dan kopen?

Voor meer informatie over transportkennels willen we u verwijzen naar de pagina: Transportkennels

Mag ik een speeltje meegeven voor de reis?

Nee, tijdens de reis komt de factor stress in bepaalde maten toch om de hoek kijken. Zij kunnen dan hun speeltjes kapot maken en zelfs opeten met alle gevolgen van dien.

Kan ik mijn huisdier zelf naar VCK Logistics brengen?

Ja dit is uiteraard mogelijk. VCK Live Animal Logistics kan ook tegen een meerprijs uw huisdier komen ophalen van elk gewenst adres. Vraag naar onze prijzen.

Hoe oud moeten mijn dieren zijn voor de reis?

Dit ligt aan de bestemming van de reis van uw dier. Sommige landen accepteren geen huisdieren zonder bepaalde inentingen, bloedtesten en veterinaire behandelingen, waardoor het onmogelijk is om jonge pups of kittens naar het land te versturen. Ook luchtvaartmaatschappijen hebben restricties op de leeftijd van huisdieren. Honden en katten worden niet geaccepteerd als zij jonger zijn dan 8 weken. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren echter een leeftijd van 10 weken. Binnen de EU of reizend naar de EU is dit 15 weken omdat er een wachttijd geldt van 21 dagen vanaf de rabiës enting en de enting mag vanaf 12 weken gegeven worden.

Mogen mijn dieren samen in één kennel reizen?

  • Dieren die van nature vijanden zijn mogen niet samen in een box reizen. (bijvoorbeeld honden en katten)
  • Twee volwassen honden of katten mogen samen in 1 box als zij individueel niet zwaarder wegen dan 14 kg
  • Puppy’s en kittens tot 6 maanden oud mogen met z’n drieën bij elkaar als zij uit het zelfde nest komen en qua grootte gelijk zijn. Naar de Verenigde Staten mogen echter maar 2 dieren in 1 box vervoerd worden.

Wat zijn de kosten om dieren te vervoeren?

De kosten hangen af van de bestemming en de grootte van de dieren, voor een prijsopgave kunt u de offerte aanvraag invullen of contact met ons opnemen.

SCS pand bellsingel 1000x400

SCS pand bellsingel 1000x400

SCS pand bellsingel 1000x400

SCS pand bellsingel 1000x400